PIM DE KUIJER PENNING 2018 UITGEREIKT AAN SASKIA STOLZ

Op vrijdag 6 april werd de Pim de Kuijer Penning uitgereikt Saskia Stolz, oprichter van Power of Art House.

Wij zijn erg trots dat op vrijdag 6 april j.l. in De Balie in Amsterdam de Pim de Kuijer Penning werd uitgereikt Saskia Stolz, oprichter van Power of Art House. De Pim de Kuijer Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich op zijn of haar unieke wijze inzet voor mensenrechten.


Jury: “Saskia Stolz is de winnaar van de Pim de Kuijer Penning 2018 vanwege de verloren verhalen die zij op indringende wijze zichtbaar maakt via kunst in de openbare ruimte en daarmee zorgt dat mensen wél kijken en geraakt worden door de verhalen van (verre) anderen”.


Pim de Kuijer Lezing
De Pim de Kuijer Penning werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Pim de Kuijer Lezing. De lezing werd dit jaar gegeven door Activiste en aanstormend politica Maisha Neus (31). Zij vertelde tijdens de lezing over haar dappere strijd voor een betere toekomst van Suriname.

Sinds 2015 biedt de Pim de Kuijer Lezing jaarlijks een podium aan een wereldverbeteraar die laat zien dat je op jonge leeftijd grote woorden als mensenrechten en democratisering in de praktijk kunt brengen. De lezing is vernoemd naar de Amsterdammer Pim de Kuijer, die op 17 juli 2014 op 32-jarige leeftijd aan boord van vlucht MH17 overleed. Pim was politiek actief voor D66 en lobbyist voor StopAidsNow!. Eerder werkte hij voor het Europees Parlement en was hij diplomaat voor EU in Maleisië. Als verkiezingswaarnemer nam hij deel aan missies in Sierra Leone en Oekraïne.


Ambassadeurs Pim de Kuijer Lezing
De Pim de Kuijer Lezing bestaat uit een groep ambassadeurs, waaronder Femke Halsema (Oud-partijleider GroenLinks), Petra Stienen (Eerste Kamerlid), Louise van Deth (Executive director Stop Aids Now!), Marietje Schaake (Europees Parlementslid D66), Lousewies van der Laan (adviseur), Paul de Kuijer (Analyst, Shell International), Wouter Dol (Programme Manager Netherlands Institute for Multiparty Democracy) En Emine Bozkurt (Lid Raad van Advies International IDEA).