Adopteer een handgemaakte WorryMorry!

Voel je je geroepen om een kind, dat met moeilijke omstandigheden worstelt, een hart onder de riem te steken? Adopteer dan nu een WorryMorry!

Kinderen met stress
Veel kinderen in Nederland leven in stressvolle situaties. Zo’n 9% van de kinderen leeft in armoede. 20% van de kinderen van wie de ouders scheiden, zijn betrokken bij een vechtscheiding. Ongeveer 3% van de kinderen ervaart kindermishandeling. In 2019 was 23% van de vluchtelingen in Nederland een kind. Stress weegt zwaar voor kinderen, en vaak hebben deze kinderen minder middelen om met de diepgaande mentale en emotionele effecten om te gaan.

Deze kinderen hebben daardoor ook vaak slaapproblemen, omdat ze ’s nachts liegen te piekeren. Voor hen heeft Power of Art House een klein hart onder de riem bedacht: de zogenaamde WorryMorry – een schattige metgezel om in vertrouwen te nemen terwijl je in slaap valt.

WorryMorry
WorryMorry is een eigentijds, stoer piekerpoppetje. Het piekerpoppetje (ook wel zorgpoppetje genoemd), komt oorspronkelijk uit de bergdorpen van Guatemala. Piekerpoppetjes werden door ouders aan kinderen gegeven om hun zorgen ’s nachts weg te nemen. Kinderen vertelden de poppetjes over hun problemen en legden ze vervolgens onder hun kussen. Als de kinderen slapen nemen de poppetjes de zorgen bij de kinderen weg.

WorryMorry is daarom een prachtig therapeutisch hulpmiddel voor kinderen in stressvolle levenssituaties. Het is geen oplossing voor de problemen, maar het brengt wel een betere nachtrust – en dat is ook al veel waard.

Voedselbank Amsterdam
Het Power of Art House laat zo’n 2.000 piekerpoppetjes produceren door InMade: de werkplaats van het huis van bewaring in Zaanstad. De WorryMorries worden daar met de hand genaaid en gevuld. Wij doneren daarvan een groot deel van de WorryMorries aan de Voedselbank Amsterdam, die ze vervolgens uitdeelt aan gezinnen met kinderen van leeftijd 8-12 jaar. De resterende WorryMorries zullen via andere organisaties – zoals AZC’s – naar kinderen gaan, die in verschillende stressvolle situaties verkeren.

Voel je je geroepen om een kind, dat met moeilijke omstandigheden worstelt, een hart onder de riem te steken? Voor 2,50 euro kun je een WorryMorry adopteren, zodat dit kindje ’s nachts beter tot rust kan komen.

 

Donate Now