Alles komt goed

Power of Art House heeft op 15 maart, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017, rondom het Binnenhof te Den Haag anti-stress teksten laten verschijnen. Een ludieke guerrilla-actie, die de spanning rondom de verkiezingen poogt te relativeren.

‘RUSTIG BLIJVEN’, ‘GEEN PANIEK’ en ‘ALLES KOMT GOED’ – Power of Art House heeft op 15 maart, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017, rondom het Binnenhof te Den Haag en bij diverse stembureaus anti-stress teksten laten verschijnen. Een kunstzinnige guerrilla-actie die, weliswaar met knipoog, de spanning rondom de verkiezingen moet relativeren. ‘Mental notes’ die je het gevoel geven dat het wel goed komt allemaal, als we de rust maar blijven bewaren. Die je aanmoedigen om je hoofd koel te houden en zelf te blijven nadenken. En die je eraan herinneren dat je je vooral niet gek moet laten maken.

Politieke spanning
Aanleiding is de onrust in de huidige Nederlandse samenleving. Thema’s als vluchtelingen, de rol van de EU, radicalisering, terrorisme, ruzie met Erdogan… de aankomende Tweede Kamerverkiezingen zorgen voor heel wat onenigheid, opschudding en tweesplitsing in de maatschappij. Ze hebben een ontregelend effect op ons gevoel van veiligheid en samenhorigheid. In het politieke debat wordt veelal de vraag gesteld: ‘is Nederland zijn identiteit aan het verliezen?’

Mentale gezondheid
Positieve boodschappen zijn goed voor onze mentale gezondheid, en dus ook voor onze samenleving. Coachende en optimistische berichten kunnen ons nét dat ene steuntje in de rug geven, ons zelfvertrouwen opkrikken en het groepsgevoel stimuleren. De reacties op straat waren tot nu toe dan ook hilarisch en zeer sympathiek.

 

3-web©Power of Art House_Aatjan Renders

2-web©Power of Art House_Aatjan Renders

5-web©Power of Art House_Aatjan Renders

9-web©Power of Art House_Aatjan Renders

 

In de zomer van 2016 begon Power of Art House al met een eerdere versie van deze interventie. Je komt de teksten tegen op openbare plekken, waardoor je misschien wel letterlijk tegen de opbouwende boodschappen aanloopt. Ze zorgen voor een glimlach, een positief momentje op de dag. Maar ze roepen ook vragen op als ‘Hóe komt alles dan goed?’, ‘Ga door met wát?’ of ‘Hou vol… en dán?’.

 

Verbinding

#AllesKomtGoed is een ludieke interventie met een creatieve knipoog. Power of Art House wil hiermee de huidige polarisatie een beetje relativeren en zo onze samenleving weer wat dichter bij elkaar brengen. De verschillende leuzen zorgen voor een glimlach, een positief momentje op de dag. Maar ze dagen ook uit om na te denken over eigen verantwoordelijkheid. Ze stimuleren het starten van een dialoog. Een gesprek op straat, zo maar, misschien wel met een vreemde. En daar begint de verbinding.

 

2-Rotterdam-kunstpark-hou vol©Power of Art House

_DSC4110hr

_DSC4281hrFoto’s: ©Chris de Bode

 

Schermafbeelding 2017-02-05 om 20.25.01

13-doe iets©Power of Art HouseWesterPark

 

DSC00204

DSC00185
Vondelpark (Foto’s ©Stef Arends)

 

IMAG3135
Artisplein

 

8-ga door©Power of Art House
Museumplein

Met deze actie willen wij iedereen op een luchtige manier een motiverend hart onder de riem steken. Of je nu bang bent, boos, neerslachtig, gestresst of juist vrolijk. Uiteindelijk willen we allemaal een gevoel van veiligheid en gezamenlijkheid, wat meer vertrouwen. Een beetje hoop en klein geluk op onverwachte momenten.

 

2kopie

bank

2b_kopie

 

Beeld

Rechtenvrij beeldmateriaal voor publicatie is in hoge resolutie te downloaden vanuit de Persmap
Graag onder vermelding van copyright (staan in bestandsnaam).

Voor vragen over #AllesKomtGoed, over Power of Art House of over interviewverzoeken, kunt u contact opnemen met Saskia Stolz via telefoonnummer 06 248 960 53.

 

_DSC4037hr

_DSC4301hr